DBSTalk Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 9 of 9 Posts

·
AllStar
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi all,
I posted this same question in the Dish network newsgroups, but I thought I would ask here too. Ive had my Dish since november, and its great. Last monday, our signal kept cutting out, and we were getting the pixeling, hope thats the right term, and the acquiring satellite signal messages. We checked our signal strengths, and they were fine. We ran the check switch, came out ok. Unplugged the unit, and removed the smartcard. After that It straightened out. Yesterday, we started getting the same problem, so we called the Dish 1 800 number, and they said are signals were fine, and that they were going to try and link with our unit and try a boost of signal strength, and if that doesnt work, call back and theyll send someone out.

Well, It worked temporarily, and now its back. Our connections were checked a couple months ago, because we were having problems and installation was still under warranty.

They put new connectors on, ran a loop in the lines so moisture doesnt stick to it. Everything was given a go. So now, we might have to call these people back.

Are there any suggestions before I call? Or have I done everything possible? Can a Navy base interfere with my signal? Probably a dumb question, But I have to ask.

Sorry for the long post, and thanks in advance for any advice.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
2,014 Posts
"they were going to try and link with our unit and try a boost of signal strength, and if that doesnt work, call back and theyll send someone out."

I've never heard of such a thing... sounds like they wanted you off the phone. I'd make them come out and figure out the problem.
 

·
AllStar
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Dont get me wrong with that statement, I wasnt the one on the phone with them, it was my husband, and thats whats he told me. Who knows what they were really trying to say.

Anyway, they werent being rude, they told us to call back if it didnt work.

I think that was taken wrong.
 

·
Banned
Joined
·
6,970 Posts
Welcome Nyte Eyes

I answered your post in the newsgroups, but again I am 95% sure its a problem with the connectors. Interferance is getting in somewhere, if its not the connectors then you got a spit in one of your cables.

I am hoping its the first one. :)

Good luck and again welcome!
 

·
AllStar
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #5 ·
And were told they'll probably have to change out our pvr unit. Since this problem doesnt occur on the 301 in the bedroom. They also said it has nothing to do with the new Echostar7

Will keep you updated

ACK! forgot, theyre supposed to be shipping us the unit, wonder how long that will take?
 

·
Banned
Joined
·
6,970 Posts
One thing you can try is move the 301 to where the pvr is and the pvr to the bedroom, if this still happens then the rep is correct there is a problem with the pvr.

If the problem happens on the 301 then the problem is in the line to which the receiver is hooked to.
 

·
AllStar
Joined
·
51 Posts
Discussion Starter · #7 ·
But, I wouldnt want to unhook all of those wires!! Besides, anytime we have this problem, it is NEVER present in the bedroom...

Guess ill have to hurry and copy the movies I have saved.
 
1 - 9 of 9 Posts
Status
Not open for further replies.
Top