DBSTalk Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

· AllStar
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I was testing the transponder signals and noticed that tuner 1 had no signal for the low number transponders only on sat 101. I swapped the inputs and there was no improvement. It still showed zero on the low number transponders.

Just before I posted this thread, I ran another test and found the signal in the 90s. Has anyone seen this? Does anyone know what the problem is?
 

· AllStar
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #3 ·
If I took off the b-band converters, would I still get my local channels in HD? They are in Mpeg4
 

· Registered
Joined
·
12,596 Posts
Justinto said:
If I took off the b-band converters, would I still get my local channels in HD? They are in Mpeg4
Yes. The B-Band Converters are not really required until early 2007 when DirecTV's new Ka-band satellites go active. They seem to have a high failure rate, though, so try removing them. If that solves your problem, then contact DirecTV for replacement.
 

· AllStar
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I took off the bbc and found that there was little difference with them on or off. When I look at the transponder test grid, tuner 1 on sat 101 was sporadic. One time it showed zeros and the other time every other transponder was zero. Tuner 2 was strong all around. If I go to the signal strength meter test, both tuners lock on with strong signals in the 90s range on the sat 101 , then if I go back to the transponder grid, the numbers are strong on both tuners on sat 101.

Wierd
 

· Registered
Joined
·
12,596 Posts
Justinto said:
I took off the bbc and found that there was little difference with them on or off. When I look at the transponder test grid, tuner 1 on sat 101 was sporadic. One time it showed zeros and the other time every other transponder was zero. Tuner 2 was strong all around. If I go to the signal strength meter test, both tuners lock on with strong signals in the 90s range on the sat 101 , then if I go back to the transponder grid, the numbers are strong on both tuners on sat 101.

Wierd
Very weird. Could be a hardware problem. Do you have other DirecTV Receivers? Do they show the same symptoms?
 

· AllStar
Joined
·
107 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I have an H20 no problem. I talked D* into doing another new install with a new unit on the 4th.
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top