DBSTalk Forum banner
1 - 20 of 125 Posts

·
Hall Of Fame
Joined
·
3,055 Posts
Discussion Starter · #1 ·
L6.13 has started to spool to some ViP622/ViP722 customers. Please use this thread for discussing your experiences and bugs with this release.

Release notes can be found here.
 

·
Kwisatz Haderach of Cordcuttery
Joined
·
3,148 Posts
HOORAY!!!!!

# Fix for the video only taking up 1/8 of the screen in the corner.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
3,055 Posts
Discussion Starter · #4 ·
barryaz1 said:
So the Release notes say some 1080p fixes. Will Sony TV's now work? :confused:
Sorry, I don't have anymore details. I would just suggest trying and see. If you do test, please post your findings here so others know.

Thank you.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
3,055 Posts
Discussion Starter · #7 ·
NetMXer said:
Is there any way to force my receiver to download L6.13 or do I just have to wait until E* is ready to send it to me?
You have to wait. Echostar targets ranges of receivers, until your receiver is in the ranges they are targeting you will not get it. You can not force it to update to software you are not targeted for.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
15,561 Posts
Sigh. I have ongoing communications with Dish and San Francisco's ABC station. I just sent the following email to both:
Well, here's the update. I can say with great confidence that your update L6.13 did nothing to alter the audio dropout situation. I recorded the 11:00 am local news on KGO 7 ABC. Live there were no problems. But recorded I had audio dropouts.

If you do communicate with KGO engineering, for specificity I can report that some dropout began in the weather portion beginning as the weather guy gave the temperature for Livermore and for a few seconds after that point the number of audio dropouts were enough to make the report worthless were he not standing next to a weather map.

The weird thing is I hooked a boom box up to the RCA audio outs and still get dropouts. But not exactly in the same place though still during the same general time frame on the weather.
So L6.13 didn't solve the intermittent audio dropout problem that we're also discussing on the Bay Area Folks: Audio drops on Fox and ABC thread. I'm still hoping that if they can focus on one data stream coming into their system they might find the problem.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
3,055 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Phased releases are typical. My guess is, this way if a problem is discovered post release they can stop the release until fixes can be made.

The only time, lately, that I've seen a release spool to everyone at once is when it's a special release to fix a widespread issue.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
3,055 Posts
Discussion Starter · #12 ·
thefunks67 said:
What does this mean?

-Funk
There was a bug where after going through some menus that have a preview window of the video stream, where the video stays at the size and location of the preview window even after exiting the menu. Basically most of your TV is a black screen with a small video window in the upper right hand corner of your TV.
 

·
Kwisatz Haderach of Cordcuttery
Joined
·
3,148 Posts
Rob Glasser said:
There was a bug where after going through some menus that have a preview window of the video stream, where the video stays at the size and location of the preview window even after exiting the menu. Basically most of your TV is a black screen with a small video window in the upper right hand corner of your TV.
Also, if you used TV2 and changed ratios from Zoom to Widescreen, the same thing would happen but in the upper left. Really annoying.
 

·
Legend
Joined
·
224 Posts
Got this update at around noon today. The mini screen bug seems to be gone!
 

·
DBSTalk Club Member
Joined
·
431 Posts
I got a replacement 622 four days ago (old one had no HDMI and off air tuner died. Everything was OK till this AM when, after about an hour of OK operation the box started endlessly rebooting. Power cord reset did not work. I don't know if the box got hit by new software last night or not and I can't check now cause it won't boot!
Anybody else seen this? If not, I guess it's get another box.
 

·
Cool Member
Joined
·
28 Posts
Just tested viewing 1080p VOD with my Sony KDS-R60XBR2. No dice. Still doesn't work. :confused: So what did they actually fix? Has anyone confirmed they were able to view I Am Legend in 1080p via E* VOD?

I'll have to wait till my other 622 gets the upgrade before I can test my other display.
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
15,561 Posts
Regarding my post above (#8), I sent my original and subsequent emails to Dish Quality and to Tech with a copy to [email protected] I then had interactions with Dish Quality providing technical information, including the one posted above (the others are posted on the Bay Area thread referred to above). This morning I received the standard email from Tech in response to my original email. The Tech form email is what I call the "busy work" email asking for information that they should be able to get off their own systems. Here is my response:
Dear [email protected]:

It appears that you do not have my ongoing correspondence with [email protected] with more technical information as part of your file on my original email. So I have included that information below. Here also is the information you requested in your non-case-specific form email.

• Model ID: ViP722 DVR HD
• Software Version: L6.13
• Receiver CA ID: R00XXXXXXXX-XX
• Smart Card CA: S19XXXXXXXX-XX

This is the information associated with our account which is also associated with our phone number XXX-XXX-XXXX.

I am also copying this to [email protected] and [email protected] so everyone is on the same page.

It was very disappointing the L6.13 didn't address this problem. Hopefully, L6.14 will be released over the weekend solving this problem as Fox is starting their new season Monday.

Me
 

·
Legend
Joined
·
120 Posts
kucharsk said:
Strange that they're rolling out 6.13 in a phased fashion, as the last two releases were blasted out to anyone powering off their receiver.

Currently I've got one 6.12 and one 6.13 722.
I didn't receive 6.12 until last week. I even ran a few Check Switches and power cycled my 622. I guess my 622 is in the very last phase :(
 

·
Hall Of Fame
Joined
·
15,561 Posts
Just got this:
Dear Us,

Thank you for your research and prompt response! We realized that our response from yesterday was misleading. We should have clarified that today's partial release of L613 might contain a fix for these audio dropouts. We have since learned that L613 does not address this particular issue and we know that engineering continues to research the matter on a daily basis.

That said, the information you provided today is exactly what we needed and it's on the way to our software teams now. These folks are researching this issue on a daily basis and we are confident that it will be fixed as quickly as possible.

Again, thank you for your patience and the time you have taken so far in helping us figure this out.

Kind regards,

EchoStar Technologies LLC
Quality Assurance Department
[email protected]
 
1 - 20 of 125 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top