DBSTalk Forum banner
521 - 540 of 1143 Posts

· Registered
Joined
·
21,543 Posts
Rich said:
Am I reading the thumbnails wrong or does Chrome use less memory than Edge? Sure looks like Chrome uses less. I must be reading it wrong?
If you add up all instances of Chrome running vs. all instanced of Edge, off the top of my head, I'm seeing about 470MB for Chrome vs. 220MB for Edge, on the same page.
 

· Premium Member
Joined
·
11,517 Posts
Discussion Starter · #523 ·
Made the transition to Windows 10 Pro yesterday (Was waiting for a program to update for Windows 10 compatibility). Download and install went well. No issues after install. Am very pleased with Windows 10 Pro.
 

· Premium Member
Joined
·
36,659 Posts
Steve said:
If you add up all instances of Chrome running vs. all instanced of Edge, off the top of my head, I'm seeing about 470MB for Chrome vs. 220MB for Edge, on the same page.
I thought that line on the top gave the total memory used. Doesn't matter, I'm gonna keep using Chrome. I'm used to it. That matters to me.

Rich
 

· Premium Member
Joined
·
36,659 Posts
MysteryMan said:
Made the transition to Windows 10 Pro yesterday (Was waiting for a program to update for Windows 10 compatibility). Download and install went well. No issues after install. Am very pleased with Windows 10 Pro.
I really thought I was gonna have problems with the transition. Seems like I was wrong again. It really seems to have gone flawlessly.

Rich
 

· Registered
Joined
·
21,543 Posts
Rich said:
I thought that line on the top gave the total memory used.
That line on the top is total used by all apps. So it was 23% with just Edge and other apps running. When I fired-up Chrome (without quitting Edge), that used up another 2% of my memory.

've got 16GB on that PC, so browser memory isn't an issue for me either. Just pointing out that Edge runs leaner than Chrome. It may be because some of the libraries it calls are native to Windows, so whatever memory those dlls use is charged to Windows, and not Edge.
 

· Charter Gold Club Member
Joined
·
22,099 Posts
Well, I let the W10 download happen yesterday. Took a while to
d/l and install but it was easy-peasy. No problems, whatsoever.
So far, 10 seems to be functioning pretty much like 7 although
I haven't run it through its paces yet. Now, if I can just get a new
OS for my other laptop running 8, which I H8.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
1,891 Posts
UPDATE TO RUNTIME BROKER ISSUE:
I have been stopping programs/processes alphabetically. I did notice my wife never has an issue, so with both users up, I've been killing single run programs/processes through Task Manager. So far no joy. Yesterday RB was gobbling up 4.86 GB of memory. yowza!
 

· Legend
Joined
·
367 Posts
dmspen said:
UPDATE TO RUNTIME BROKER ISSUE:
I have been stopping programs/processes alphabetically. I did notice my wife never has an issue, so with both users up, I've been killing single run programs/processes through Task Manager. So far no joy. Yesterday RB was gobbling up 4.86 GB of memory. yowza!
Just curious, did you try turning off "Show me tips about Windows" to see if that helps? (Post #512)
 

· Hall Of Fame
Joined
·
1,891 Posts
Lol, Yes I did. I still haven't found the culprit. It's odd because I got home from work yesterday expecting to see multi-gig usage, but RB was quiet. The PC had been sitting for about 20 hours. Makes me wonder if it's Macrium Reflect which runs autonomously in the background backing up files.
 

· Difficulty Concen........
Directv, 5 LNB Slimline Dish, HR34-700, HR44-500, C31-700, C41-700, 2 DIRECTV SWM16, 2 Zinwell WB68
Joined
·
7,250 Posts
armophob said:
Yea it was my Logitech trackball.
I just got my new Kensington today and the issue is resolved.
I spoke too soon. The same task manager trouble is back now and it has migrated to my Thunderbird email.
I occationally have to hit "cntrl alt dlt" and then escape for it to allow me to click in an email.
It will click on the window below the email until I do.
Same thing with java windows in Firefox.
When I "cntrl alt dlt" I get the list including task manager, but I cannot select anything.
I get the little hand when I float over them, but I can't select them.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
8,882 Posts
Just had a weird one with a friend's machine that we upgraded a month ago. Sometime this week, Nothing except Outlook, Excel and Word would execute. IE11, Edge or Chrome would open with a blank screen and no options active and never present anything. (Chrome actually gave a crash dialog box)

I finally googled enough via iPad to get to the advanced diagnostic options and did a system restore from 9/14. It actually reported that it didn't complete successfully but on reboot reported that it did and everything was ok.

I urge everyone to review the various options to get to safe mode or system recovery starting with this doc. . . among others - F8 no longer gets you to safe mode. . . http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/change-startup-settings-in-windows-10#v1h=tab01
 

· Hall Of Fame
Joined
·
16,178 Posts
I read about this change today, had to check it out for myself. In the current version of 10 and previous versions, editing your path statement was pretty archaic. Everything was in one small dialog box. Now when you go to edit, it breaks it all out.

Nice!

This is on a preview of the first big update.

Product Azure Rectangle Font Screenshot
 

Attachments

· Old Guys Rule!
Joined
·
5,048 Posts
I'm aving two frequent problems with Windows 10, which may or may not be due to the OS. My Seagate Backup Plus drive is quite often not recognized on startup. If I unplug/replug it, it usually is recognized. My TP -Link Archer T4U AC1200 wireless adapter often fails to be recognized on startup and requires a restart in order to be recognized. Further, it is not recognized upon my PC waking up from sleep status, once again requiring a restart. Both devices have the latest version of their drivers.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
3,254 Posts
Cholly said:
I'm aving two frequent problems with Windows 10, which may or may not be due to the OS. My Seagate Backup Plus drive is quite often not recognized on startup. If I unplug/replug it, it usually is recognized. My TP -Link Archer T4U AC1200 wireless adapter often fails to be recognized on startup and requires a restart in order to be recognized. Further, it is not recognized upon my PC waking up from sleep status, once again requiring a restart. Both devices have the latest version of their drivers.
Check your cable connections if you haven't already done so. My Seagate Free Agent 1.5 GB drive is working well with Windows 10. My wireless adapter lost the Internet once coming out of sleep mode; otherwise it's working fine.
 

· Hall Of Fame
Joined
·
15,556 Posts

· Registered
Joined
·
21,543 Posts
phrelin said:
For those who might be interested, ZDNet has a story today Microsoft tries to clear the air on Windows 10 privacy furor which helps to clarify misconceptions.
I trust Microsoft, but that doesn't mean they're immune to hackers. One way to safeguard against a hack is to simply not have any personal data stored there. Unfortunately, that means no Cortana, which is a shame, IMO. No reason we shouldn't be able to use it without supplying personalized info, similar to how we can configure Siri and Google Now for relatively anonymous use.

I've posted this link before, but for those who may have missed it, here's a quick way to control what Win10 data is shared and what isn't. http://www.oo-software.com/en/shutup10
 
521 - 540 of 1143 Posts
Top